• Opa Het Fruithuis sinds 1928

  Over ons

Wie zijn wij

Het Fruithuis is een familiebedrijf met inmiddels de vierde generatie aan het roer. In 1928 openden Derk en Leistje Janssen een groente en fruitwinkel aan de Langestraat in Genemuiden. Boven de winkelpui prijkte de naam; Het Fruithuis. De klanten werden in de winkel geholpen door Leistje. Derk en zijn zoon Johannes (Sr.) gingen met paard en wagen de huizen langs om de groente en fruit te verkopen. Ook toen werd er dus al aan huis bezorgd.


Later werd er een tweede winkel geopend in Vollenhove. In de beginjaren kwam de groente van tuinders in de Koekoekspolder en van de veiling in IJsselmuiden. Het fruit kwam vooral uit de Betuwe. Via een grossier in IJsselmuiden kwam het in de winkel terecht. Ook werd er regelmatig zelf fruit opgehaald uit de Betuwe door Johannes (Sr).


Het Fruithuis staat al sinds 1928 voor kwaliteit, service en klantgerichtheid. De traditie van kwaliteitsfruit leveren aan huis hebben wij, 4 generaties later, in de vorm van een webshop doorgezet. De familie Janssen staat dus nog steeds dagelijks voor je klaar.


Graag bezorgen we het lekkerste fruit bij jou thuis. Waarom wij het lekkerste fruit hebben? Simpel. De goeie binding en samenwerking met onze leveranciers. De boeren en telers weten precies wanneer te oogsten. Het meeste Hollandse fruit halen wij rechtstreeks op bij telers in Flevoland. Ook wordt er fruit gekocht op de veiling. Er is een dagelijkse aanvoer, waardoor vers fruit gewaarborgd is. Het fruit pakken we met zorg in, om niks van de kwaliteit te verliezen. 
Samen met de boeren en telers uit de omgeving
 zorgen wij dat het lekkerste fruit bij jou wordt thuisbezorgd. Naast levering aan huis, leveren we ook op kantoor, op de fitness, in de kantine, bij familie, op het bedrijf, waar je maar wilt. Levering in Nederland is zonder extra kosten (twv €6,95), gratis dus.


Het Fruithuis staat voor kwaliteit, vers, veel smaak en gemak. Wij zien het liefst dat ons fruit met smaak en plezier wordt gegeten.  Daarom staan wij voor je klaar met mooie producten, zoals; fruitmanden bij ziekte of als er iets te vieren is. Fruitpakketten voor thuis en op het werk om dagelijks van te genieten. Zo wil Het Fruithuis graag bijdragen aan een gezonder leven.

Eet iets gezonds, eet fruit!

 • Fruithuis Kantine Pakket

  Fruit op het werk

  Geef een vitamineboost aan jouw medewerkers met het Fruithuis Kantine Pakket.

  Bestellen
 • Jij bepaalt hoe vaak en wanneer

  Jij bepaalt hoe vaak en wanneer

  Wekelijks, tweewekelijks of maandelijks thuisbezorgd, op de dag dat jou het beste uitkomt.

  Dat wil ik
 • Fruitmand

  Verras iemand met een volle fruitmand

  Het beste en gezondste cadeau dat je kunt geven. Vers en van hoge kwaliteit.

  Bestellen
 • Uit deze pakketten kun je kiezen

  Ruime keuze in kantine fruitpakketten

  Voor kleine en grote bedrijven. Altijd verse seizoensproducten. Gratis bezorgd op kantoor.

  Dat wil ik
 • Fruithuis pakket

  Fruit voor thuis

  Grijp nooit meer mis. Altijd een volle fruitmand thuis. Gratis bezorgd aan huis of op het werk.

  Bestellen
 • Gratis bezorgd

  Fruitmanden, gratis bezorgd

  We bezorgen dinsdag tot en met zaterdag, gratis door heel Nederland, via PostNL (t.w.v. €6,95).

  Dat wil ik